2/04/2013

Puderi

Puderi

Svakoj devojci je najtezi izbor pudera. Kako postoji veliki broj raznih pudera, nijansi i tekstura ovde cu vam pokusati pomoci u izboru onog pravog.
Razlikujemo vise vrsta pudera:
Puderi1. Tecni puderi:
Njegova prednost je u nanosenju, on prekriva sve nedostatke, dobro prianja uz kozu, i ne zapusava pore.
2. Puderi u kamenu ili u prahu:
On sluzi da bi uradili na tenu zavrsnicu, da bi nestao suvisan sjaj, i dodatno prekrili nesavrsenosti.
3.Mousse puderi
To je puder lagane teksture, najcesce sluzi za dnevnu varijantu sminke, da bi lice delovalo skroz prirodno, na pocetku stavljanja ostavlja utisak tecnog pudera, da bi na kraju pod prstima postao suvlji, kao puder u prahu.
4. BB krema
Iako spada ustvari medju kreme za lice ja sam njom, kao puderom prezadovoljna. Naime konkretno imam Garnierovu bb kremu i divno prekriva, lice bude blistavo, prirodno, ali sa svakim slojem vise dobije se dodatna prekrivenost zbog buildable coverage efekta.

Ovo je bila nekakva generalna podela, ima tu jos vrsta pudera, ali nisam zelela da vas preopterecujem informacijama, moja prvenstvena namera je pomoci vam u odluci oko izbora pudera.
Moja koza je moze se reci normalna, imala je faze u pubertetu kad je bila u T zoni nesto masnija, ali je taj period kratko trajao.
No, u svojoj kolekciji imam vise pudera, i onih tecnih i onih u kamenu. Probala sam i mousse i BB kremu i sve u svemu svaki ima svoje prednosti i mane, kao i prigode za koje se koji koristi.
Kod kupovine jedan od velikih problema je cesto i sam izbor boje.
Najbolje cete izabrati boju na taj nacin sto cete staviti malo testera na unutrasni deo dlana, kod zgloba, jer ta se boja navise poklapa sa bojom vaseg lica.

Neki moji predlozi za sminkanje puderima:
Uvek imajte tecni puder, on je dobra podloga za onaj u kamenu. Ali svakako da ispod samog tecnog pudera stavite podlogu, kremu za vas tip koze. Nemojte da vas plasi tecni puder ako imate masniju kozu, ima i tecnih pudera koji su prilagodjeni ovom tipu koze. Samo znaci o tome vodite racuna, jer ako uzmete neki koji je za suvu vrlo brzo ce vam se obrisati puder.
 Imajte dva tecna pudera, jedan za dnevnu varijantu koji je blaze prekrivajuce moci, i jedan za nocni izlazak, ili svadbe proslave, slikanja. Umesto dnevnog pudera mozete kupiti i BB kremu. Ako budete nasli puder za nocnu varijantu onda ste vec na korak ta vasa sminka deluje kao da je u pitanju profesionalno sminkanje.
Puder u kamenu redje koristite jer on najcesce zapusuje pore, mada kvalitetniji puderi su napravljeni na drugacijoj osnovi pa je ova negativna strana umanjena. Takodje preporucujem dva komada, neki prirodniji, za dan i sa vecom prekrivajucom moci za noc.
Ja licno koristim:
1.Avon calming effect tecni puder Nude
2.Garnier BB krema Light
3.Max Factor Xperience tecni puder 45 raw silk
4.Avon puder u kamenu Light
5.Alverde puder u kamenu Light 010 naturelle
6.Max Factor creme puff
Puderi
Puderi predstavljaju prvu fazu u sminkanju, zato tu treba da ulozite i dosta truda i da ulozite u kupovinu samog pudera. Nakon toga sledi sminkanje ociju pa je vrlo vazno da imate dobru podlogu.  
*Savet: Pre nanosenja senke za oci ispod ociju stavite sloj tecnog pudera, tako cete uspeti zadrzati visak senke za oci na puderu i nece se razmazati po licu, a nakon sminkanja samo obrisite taj deo i stavite ispod ociju malo korektora koji ce vam prekriti podocnjake.
Postupak nanosenja pudera:
Za nanosenje tecnog pudera ima vise mogucnosti, ja licno to radim prstima, smatram da su sundjeri nehigijenski a i upiju dosta pudera. Ako ne zelite da to radite prstima onda postoje specijalne cetkice za sminkanje koje sluze za nanosenje tecnog pudera.
Za puder u kamenu ja koristim cetkicu, i smatram da je to jedini nacin da puder deluje prirodno, ali vodite racuna da cetkica ne bude niti prevelika niti premala. Prva nece dovesti do zeljene prekrivenosti, a sa drugom ce pak delovati neprirodno jer ce biti previse pudera naneseno na maloj povrsini.
Kvalitet samih pudera je jedna od bitnih stvari, imajte na umu da puderi danas nisu samo deo dekorativne kozmetike, oni su i vise od toga. Najcesce sadrze SPF faktor koji cuva kozu od prevremenog starenja. 
Ranije se puder smatrao necim opasnim, stetnim po vasu kozu. I danas je tako za neke nepoznate, jeftine,pudere sumnjivog porekla. Puderi treba da budu poznatih marki, isporobani i testirani. ( ako ste kao i ja pobornik zastite zivotne sredine i zivotinja birajte one koji nisu na njima testirani)

Puderi



0 коментара :

Постави коментар