2/02/2013

Sminkanje ociju

Sminkanje ociju

Kako pravilno nasminkati oci, jedno od najcesce postavljenih pitanja svake zene. 
Mi cemo vam pokusati pomoci. Pokusacemo vam pribliziti profesionalno sminkanje vasoj dnevnoj rutini za sminkanje ociju.
Sminkanje ociju treba da zapocnete pravilnim odabirom same senke za oci i nijanse.
Sto se tice vrsta senki za oci postoje razlicite teksture i stanja.
Vodite racuna da sedefaste nijanse ne stavljate ukoliko ste vec presli 40 godinu jer one naglasavaju borice oko ociju. Takodje, ukoliko imate masnu kozu ne bi bilo pametno stavljati one u tecnom stanju jer ce se vrlo brzo skinuti sa oka, isti je princip sa onom u prahu, izbegavajte je ukoliko imate suvu kozu jer ce izgledati bez sjaja, ili pak mozete staviti podlogu za senku za oci i odabrati one sa blagim sedefom.
Sminkanje ociju izbor senkeDrugi kriterijum pri izboru senke kad krenete sa sminkanjem ociju treba da bude sama boja vasih ociju:
ovde vazi princip: "suprotnosti se privlace".
Sminkanje ociju izbor senke *** Plavooke devojke bi trebalo da koriste senke smedjkastih i braonkastih nijansi, takodje vase oci ce naglasiti i smokey eyes nacin sminkanja kao i sve nijanse sive i crne.
   ***Za zelenooke su senke ljubicastih nijansi, boje cvekle, ali im lepo pristaju i smedje, braon i zlatne jer im daju dubinu.
  ***Smedjooke devojke  trebalo bi da koriste plave nijanse, od tirkiznih sve do dubokih plavih.
*izaberite najmanje dve, a najbolje bi bilo tri ili cetiri nijanse, a ukoliko mislite da niste bas strucni u tom izboru imate da kupite trobojne i cetvorobojne senke za oci, licno volim da koristim one iz avonove palete.
Postupak za sminkanje ociju:
Kada ste izabrali nijansu senke za oci jos mozete po sopstvenom izboru da stavite i olovku za oci, ona moze da bude iste boje kao i sama senka za oci, a mozete da koristite i crnu koju sam primetila da zene najvise vole.
Znaci boju ste izabrali, sad krecemo na samo sminkanje ociju, objasnicu najcesci nacin sminkanja pa cemo i neke druge varijante obraditi.
Ako ste odlucili da stavite olovku za oci onda se prvo ona stavlja, i to ja najcesce preferiram preko celog oka od ugla do ugla, ali ukoliko zelite dnevnu nijansu ili zelite da vam olovka samo docara gustinu trepavica mozete je samo staviti na polovinu oka, od spoljne strane gledajuci.
Sminkanje ociju

Na ceo kapak nanesite boju koja se nalazi u sredini palete, znaci cija boja nije ni najsvetlija ni najtamnija. Zatim konturu oka predjite tamnijom nijansom, a na spoljnu konturu oka stavite najtamniju nijansu. Najsvetljija nijansa ide u cosak oka kod suznih kanala i ispod obrva. Deo ispod oka najbolje je naneti nekom neutralnom bojom iz odabrane palete, smedjom, sivom ili crnom. Birajte srednje tamne do najtamnijih nijansi.Sa ovim je deo sa senkama zavrsen, mozete jedino popraviti olovku ukoliko ste slucajno presli senkom preko nje pri nanosenju.



sminkanje ociju uvijac za trepaviceKako smo sa senkama zavrsili, prelazimo na trepavice i zenama najomiljeniji komad sminke maskaru. Preporucujem koriscenje uvijaca za trepavice, ne ostecuje same trepavice a kod devojaka sa dosta ostrim i ravnim trepavicama popravljaju stanje u kojima se one nalaze. Takodje i devojke sa retkim trepavicama dobiju volumen te uz olovku za oci koju smo prethodno koristili oci izgledaju naglasenije. Svakako da je uvijac dobar i za devojke sa gustim trepavicama jer u tom slucaju uspeva da ih "ukroti" te izgledaju savrseno. Sminkanje ociju zavrsava stavljanjem maskare.


Za najbolje nanosenje preporucujem ili cetkice za sminkanje od prirodne dlake ili sundjeraste aplikatore. Najcesce se zene odlucuju za sundjeraste aplikatore zbog dosta velike cene za same cetkice za sminkanje. Ali imajte na umu da svi profesionalni sminkeri koriste bas takve cetke jer efekat senke bude drugaciji, boje su naglasenije, prelazi manje vidljivi. No, imajte u vidu da se cetkice za sminkanje  kupuju samo jednom, tako da vam je to jednokratna investicija koja vam se, verujte mi veoma isplati. Postoji raznih tipova cetkica, nije svaka jednakog kvaliteta i ne sluzi svaka za sminkanje ociju, o toj temi smo pisali u posebnom postu pa ako se odlucite za cetkice za sminkanje mozete da procitate tamo.

sminkanje ociju


Vrlo važno za skladan izgled celokupne sminke je da ako ste za sminkanje ociju koristili tamnije boje, onda treba da prilagodite tim bojama karmin i rumenilo vodite racuna da vudu nežnih boja i neupadljivi i obrnuto, ako ste oči našminkali blago i u nežnim bojama nanesite jaču boju na usne, naglasicu da bi rumenio uvek trebalo da bude iz palete roza boje jer izgleda prirodnije.

Sminkanje ociju

0 коментара :

Постави коментар