2/02/2013

Cetkice za sminkanje

Cetkice za sminkanje

cetkice za sminkanje
cetkice za sminkanje ajlajner
Cetkice za sminkanje mogu da budu razlicitog oblika, velicine i kvaliteta. S obzirom na to potrebno je da prvo napravimo razliku po velicini, znaci,razlikujemo velike i male cetkice za sminkanje.

Male cetkice za sminkanje


1. Cetkica za ajlajner
Cetkica kojom ce linija ajlajnera biti precizna i tanka. Ona se koristi kod kremastog ili gelastog ajlajnera.

cetkice za sminkanje senka2. Cetkica za stavljanje senke za oci 
Ova cetkica je uglavnom kvalitetnija od onih koje se dobijaju uz senke za oci. Pomoću ove cetkice senka za oci ce bolje prijanjati na kozu, lakse će se nanositi i upotrebom ove cetke moci cete da izbegnete grube linije na kapcima. Da biste najlepse naneli senku za oci predlazemo da za sminkanje ociju koristite ovu cetkicu.
cetkice za sminkanje kremasta senka





3.Cetkica za stavljanje kremaste senke za oci
Ova cetkica poboljsava nanosenje senki koje su kremastije teksture, tako da se lepse razmazu, da ne bi ostale linije i slicno. Sminkanje ociju ce vam ici puno brze, i sam postupak ce biti jednostavniji sa ovom cetkicom jer kremasta senka bolje prione uz oko.
cetkice za sminkanje smudge

cetkice za sminkanje pregib kapaka
4. Smudge cetkica za nanosenje senke za oci
Oblik ove cetkice omogucava da se senke nanesu precizno, zato se uglavnom koristi kada se nanose senke tamnijih tonova kako bi se naglasile konture. 


5.  Cetkica za naglasavanje pregiba kapaka
Ova cetkica svoj najveci kapacitet pokazuje kod osoba sa nesto spustenijim kapcima kako bi vizuelno posvetlila taj deo i na taj nacin "otvorila" oci i doprinelo da oci izgledaju vizuelno vecim.


cetkice za sminkanje karmin6. Cetkica za nanosenje karmina
Najcesce je zene ne koriste, ali ona dobro dodje kada zelite da nanesete karmin tako da dobije efekat sjaja za usne, precizna je pa ce karmin na usnama delovati savrseno.





Velike cetkice za sminkanje
cetkice za sminkanje

1.Cetka za podlogu
Kada se podloga nanese ovom cetkom onda podloga bude ravnomerno razmazana, i nema vise onog vestakog izgleda. Sundjeri su dosta nehigijensko resenje, a sa cetkom izbegnemo ovaj problem ako je redovno peremo.

2.Bockalica
Jedna od cetki koje pretezno koriste pofesiolnalni sminkeri. Njom se nanosi puder u kamenu tehnikom "utapkavanja" po licu. Profesionalno sminkanje zahteva dugotrajnost sto se sa ovom cetkom i postize.

3.Cetka za nanosenje pudera
Kao i mala cetkica za sminkanje kojom se nanosi puder, tako i velike cetkice za sminkanje pudera postizu iste rezultate. Znaci umereno, ravnomerno i prirodno prekrivanje, bez efekta maske. Vodite racuna da cetka ipak ne bude prevelika jer sto je veca to je manje precizno nanosenje, svakako ovo je prednost da bi sminka delovala prirodno, ali isto tako moze i biti mana, jer nece doci do dovoljnog prekrivanja nedostataka.
Postoje dve vrste cetkice za puder
Za puder u prahu sve sto smo gore navedeli za cetkicu za puder predstavlja ovu cetkicu.
Za tecni puder
Ova cetkica je vam je verovatno malo poznata, naime svi smo navikli da i za puder koristimo sundjere ili prste, al ova cetka omogucava vrlo lepo razmazivanje i prekrivanje nedostataka.

4.Cetkica za rumenilo
Ona je jedna od najzastupljenijih cetkica, poseduje je moze se reci svaka zena. Omogucava nam da rumenilo ne deluje prenaglaseno i obezbedjuje pravilno nanosenje.

 5.Cetkica za karmin
Kao i mala cetkica za karmin uloga velike cetkice je ista, da omoguci ravnomerno nanosenje karmina. Razlika je samo u velicini, nema neke druge bitnije razlike.

Napomena:
Vrlo vazna stvar prilikom nabavljanja, cetkice za sminkanje treba da budu kvalitetne, naime ne moze se postici isti rezultat pri sminkanju sa manje kvalitetnim cetkicama, zato vodite racuna da cetkice budu od prirodne dlake, a to ce vam omoguciti da one i duze traju.  Takodje, vodite racuna da vam cetkice za sminkanje budu ciste, mozete ih prati sapunom pa ostaviti da se osuse na peskiru, ali jedna vrlo dobra tehnika je prebrisavanje vlaznim maramicama, i takodje treba da ih ostavite da se osuse prirodno, posebno je opasno ako su prljave cetkice koje koristite za sminkanje ociju jer kao sto znate oci su vrlo osteljive. Svima nam deluje da su  cetkice za sminkanje najmanje potrebna stvar pri sminkanju, ali kao sto vidite od njih zavisi i lepota i urednost vaseg celokupnog izgleda!

Cetkice za sminkanje

0 коментара :

Постави коментар