2/02/2013

Profesionalno sminkanje

Profesionalno sminkanje

profesionalno sminkanje

Za pojedine vazne dogadjaje svakoj zeni treba sminka koja ce da sa jedne strane izgleda prelepo, a sa druge  strane koja ce i da traje kroz veliki broj casova.
Najbolje rezultate za obe ove komponente daje profesionalno sminkanje.
Ono podrazumeva: 
pojedinca koji je specijalno naucio tehniku profesionalnog sminkanja
kvalitetnu kozmetiku i sminku koja ce omoguciti da celokupna ova kreacija uspe da se odrzi na delu.
SAVETI da vasa sminka izgleda kao da je u pitanju profesionalno sminkanje:

1.Obavezno naneti kremu na lice pre stavljanja pudera. Znam da ce mnogi odmah reci da je ovo osnovni postulat i prilikom redovnog sminkanja, ali i ovde moram da krenem od samih osnova. 
2. Koristite sto kvalitetniju sminku, Shiseido,Channel, Ardeco, Pupa. Ako vam finansijska situacija ne dozvoljava koriscenje ovih marki, onda barem koristite L'oreal ili Max factor. Ova sminka je sad potrebnija zbog dugotrajnosti.
3. Za sminkanje ociju koristite nesto naglasenije boje, i stavite vise slojeva.
4. Vrlo vazno je i da su cetkice za sminkanje sto kvalitetnije, da bi boje prijanjale bolje uz kozu i ostale duze
5. Karmin treba da bude sto dugotrajniji,za bolje rezultate i dugotrajnost koristite cetkice za sminkanje karmina.
6. Na kraju predlazem koriscenje fiksatora sminke koji ce celokupan izgled odrzati na mestu.

Predlog izgleda za profesinalno sminkanje :
profesionalno sminkanje ociNajcesce profesionalno sminkanje koristi se prilikom odlaska na maturu, svadbe i slicne svecane dogadjaje. Zato i sama sminka treba da odgovara ovakvim prigodama.
Birajte podlogu koja je dugotrajnija, preko nje natapkajte pudera u prahu,koristite pri tome cetkice za sminkanje za puder u prahu srednje velicine kako bi postigli i prekrivenosti i prirodnost tena.
Za sminkanje ociju preporucujem da ih naglasite sa neutralnim, tamnijim bojama, kao sto su siva i crna, smedja i bez. Medjutim, pored toga mozete koristiti i druge nijanse, ljubicaste, plave, zelene, samo vodite racuna da budu nesto zagasitije boje, vas sminka treba da istakne a ne da vi istaknete sminku! 


profesionalno sminkanjeZa profesionalno sminkanje celokupan izgled upotpunite ajlajnerom, crnim ili smedjim, da bi dobili notu svecanosti on moze imati sljokice, pazite samo da budu sto sitnije.
Sencenje je kao i uvek najvaznije za sminkanje ociju
Rumenilo birajte za koju nijansu tamnije nego sto inace koristite da bi se videlo na slikama. Ali nemojte da preterate, mislila sam na samo nijansu, dve. Ponovo cu naglasiti, rumenilo treba da bude iz palete roza boje, sve ostalo jednostavno nije prirodno,kao i za puder i za sminkanje ociju,  tako i prilikom nanosenja rumenila koristite specijalne cetkice za sminkanje rumenila, najbolje bi bilo da su dosta meke kako bi rumenilo bilo sto pravilnije rasporedjeno.
Karmin, kao sto sam napisala za profesionalno sminkanje, treba da bude dugotrajan, ali ako ste naglasili oci crnom ili tamnom bojom, gledajte da bude neutralan, bez, svetlo roze, ili priblizno vasoj boji usana.
Ako niste naglasili u ovoj meri oci uvek mozete karminom da upotpunite izgled.Upotpunite svoj izgled i uredjivanjem noktiju jer oni us profesionalno sminkanje idu ruku pod ruku.

profesionalno sminkanje

Profesionalno sminkanje

0 коментара :

Постави коментар