2/06/2013

Sminkanje ociju Smokey eyes

Sminkanje ociju Smokey eyes

Smokey eyes

Prvo da pokusamo da objasnimo sta je nacin sminkanja Smokey eyes. To je sminka koja je usredsredjena na oci, preovladjuju crni, tamno i svetlo sivi tonovi koje koristimo u senkama za oci, ajlajnerima i maskari.
Kako je celokupna sminka okrenuta ka ocima, da one dodju u prvi plan, tako nam usne ostaju nesto bledje, i nasminkane neutralnijim tonovima.
Predlog- Sminkanje ociju Smokey eyes
1.nanesite neku podlogu na oci, predlazem avon super shock podlogu, o njoj smo pisali u postu Senke za oci
2. krecemo sa zasencavanjem spoljnjih uglova ociju, uzmite cetkicu za stavljanje senke za oci i crnu senku za oci (u nastavku procitajte koje senke sam predlozila, da ne pisem ovde kako bi sam postupak ostao kratak)
nju nanesite na spoljni ugao oka, cetkicu drzite tako da dobijete ravnu liniju od ugla oka do kraja obrve, povucite liniju do udubljenja (vidite sliku).
Istom nijansom predjite ispod oka do polovine kapka, znaci ne od pocetka do kraja oka, nego od kraja oka- do sredine.Ovde koristite uglovane cetkice za sminkanje kako bi vam linija bila naglasena.
3.zatim krecemo sa sencenjem ka svetlijim nijansama, uzmite svetliju nijansu sa palete i predjite od sredine oka do dela gde vam se vidi crna senka, i cetkicom, blagim pokretima, izravnajte prelaz. Ja koristim ovu "obrnutu tehniku" crno-ka belom da bi ta jaka crna boja do kraja bila ublazena i stopljena u citav izgled.
4. Sad su na red stigli unutrasnji uglovi oka, njih cetkicom obojite u najsvetliju nijansu iz palete.
5. Deo ispod obrva takodje predjite najsvetlijom senkom za oci iz palete.
6. Final touch ce vam dati, svakako, maskara. Birajte crne, gledajte da budu kao ugalj crne, da vam istaknu oci, jer sam Smokey eyes daje taj "dimni" izgled pa ako vam maskara ne izvuce celokupan izgled ostacete malo u senci.
Slika Sminkanje ociju Smokey eyes
Sminkanje ociju Smokey eyes predlog

Predlozi koriscenja sminke: 
1. senke za oci: Avon cetvorobojna senka Smokey Eyes, Mocha latte
2. maskara: Avon Enchant, Maybelline Colossal Noir absolu

Smokey eyes senke
Smokey eyes maskare










* Vazno, pre sminkanja obavezno pripremite svoju kozu za sminkanje. O tome vise procitajte u Priprema koze za sminkanje.

Ako ste pazljivo sledili moja upustva vas izgled sad sigurno deluje kao Profesionalno sminkanje, mozete radi dugotrajnosti sminke koristiti na kraju fiksator sminke. 
Sminkanje ociju Smokey eyes je i dalje na vrhu najpoznatijih i najcesce koriscenih metoda sminkanja, nadam se da sam vam ga priblizila.




Sminkanje ociju Smokey Eyes

0 коментара :

Постави коментар