2/07/2013

Kako staviti ajlajner

Kako staviti ajlajner

Kako staviti ajlajner
Ajlajner za pocetnike. Sve smo upoznate sa tezinom stavljanja ajlajnera, pogotovo pri nasim prvim devojackim sminkanjima. Pokusacu vam pribliziti ovu temu, ja koristim dva nacina stavljanja ajlajnera. Vi odlucite koji vam vise odgovara. Imajte u vidu da ajlajner daje "final touch" vasem celokupnom izgledu i posebno je pogodan za potrebe za profesionalno sminkanje.
Zato predlazem da pokusate moje predloge stavljanja ajlajnera.
Kako staviti ajlajner predlog prviPredlog prvi- Kako staviti ajlajner:
1. Uzmite ajlajner u ruku, prislonite mali prst te ruke na jagodicu i lagano povucite liniju od suznog kanala oka ka spoljnem delu oka.
2. Po potrebi koristite drugu ruku da biste zategnuli kapak.
3. Ako zelite da i donji kapak bude iscrtan ajlajnerom nemojte da ga iscrtate celom duzinom, nego samo od sredine do spoljnog ugla oka, istim postupkom-prislonite palac ruke u kojoj drzite ajlajner na jagodicu i polako povucite liniju. Takodje i ovde mozete da se pomognete drugom rukom kako biste zategnuli kapak.
Predlog drugi - Kako staviti ajlajner:
1. Nakon sto uzmete ajlajner u ruku, srednji prst prislonite nesto malo iznad jagodice, a ajlajner drzite sa palcem i kaziprstom, gledajte ka dole i polako povucite liniju od unutrasnjeg oka ka spoljnjoj strani. 
2.Po potrebi, ako zelite da vise zategnete kapak koristite i drugu ruku kojom cete spoljni ugao oka zategnuti.
3.Na donji deo oka stavite ajlajner samo od sredine do spoljnog dela oka, a stavljanje se obavlja na isti nacin- srednji prst prislonite na lice i lagano povlacite liniju. 
Predlog treci - Kako staviti ajlajner:
Kako staviti ajlajner predlog treci1. suprotnom rukom od one sa kojom drzite ajlajner zategnite kapak, sve vreme gledajte dole, i mirnom rukom povucite liniju od unutrasnjeg dela ka spoljnom.
2.I ovde na donji kapak ajlajner stavljajte samo od sredine do spoljnog dela oka, samo ovaj put drugom rukom zategnite kapak i nanesite ajlajner.

* Vazno je da pri crtanju linije ona bude tanja na delu pri unutrasnjem delu oka (kod suznog kanala) i da se postepeno siri, tako da na kraju polovina oka, od sredine do spolja ima deblju liniju.
Takodje, mozete koristiti i metod povlacenja samo od ove polovine oka do spoljnog dela, najcesce se ovaj stil koristi za dnevnu sminku. Na taj nacin sticemo utisak debljine i gustine samih trepavica, a linija ajlanera ostaje neprimetna.

U slucaju da vam se podkradu greske koristite stapic za usi.

Vrste ajlajnera koje ja koristim:
1. Ajlajner u tecnom stanju, najbolji kad sminkanje ociju zahteva dugotrajnost i koristi se najcesce za nocni tip sminke.
2. Ajlajner u vidu olovke za oci, preporucujem onaj samozareziv ajlajner zbog preciznosti same linije, posebno cesto ga koristim uz senke za oci i dnevni izgled sminke.
3. Imajte u vidu da su i ajlajneri koji se zarezuju dobra solucija.

Iskustvo je i ovde najvaznija komponenta, videcete sa redovnim stavljanjem stecicete rutinu i nanosenje ajlajnera ce vam biti vrlo lako.
* Jos jedna vazna stvar su cetkice za sminkanje ajlajnera. Kada kupite ajlajner u tecnom stanju proverite cetkicu, ako su se dlacice razisle onda radije nemojte tu ni koristiti nego bi najbolje bilo da imate svoju cetkicu za ajlajner, jer dlacice koje se razidju dovode do gresaka, prave dve linije, debelu liniju, previse pokupe samog ajlajnera, kaplju i ostalo.

Ako sam vam uspela pomoci podelite iskustva sa nama. Volela bih da cujem da na pitanje Kako staviti ajlajner sve vi mozete odgovoriti- lako!

Kako staviti ajlajner


0 коментара :

Постави коментар