2/14/2013

Sminkanje smedjih ociju

Sminkanje smedjih ociju

Sminkanje smedjih ociju
Smedja boja ociju daje ocima dubinu zbog svoje tamne boje, da bismo istakli oci i da bi oci dosle u prvi plan neophodno je upotrebiti kontrasne boje za senke za oci. Devojke sa smedjim ocima imaju tu prednost sto mogu da upotrebljavaju apsolutno sve boje senki za oci osim onih koje  ne preporucujem nikom, a to su crvene senke za oci.
Devojke sa smedjim ocima u svojoj paleti boja senki za oci bi trebalo da imaju:
Sminkanje smedjih ociju senke
Plave senke za oci- i ovde su dozvoljene sve nijanse, najlepse ce istaci vase oci nijanse poput morsko plave, tamno plave i tirkiz plave, naravno i svetlo plava je dobar izbor posebno pri sencenju.
Smedje senke za oci- iako smedje senke nece istaci boju vasih ociju onako kako ce to uraditi plave i zelene, smedje senke imaju drugu prednost, naime sa njima postizete dubinu, birajte nijanse od braon, tamno braon, nijanse koje vuku na zlatnu ili bakarnu boju.
Ljubicaste senke za oci- paleta ljubicastih senki za oci je jako siroka, sve boje dolaze u obzir, preporucujem plavo-ljubicaste varijante kao prvi izbor.
Zelene senke za oci- sve nijanse najbitnije je imati: maslinasto zelenu, trava zelenu, modro zelenu i svetlo zelenu, izbegavajte drecave boje makar sto se tice dnevnog make upa, trazite pretezno zagasite boje.


Kao tehniku za sminkanje ociju koristite neku od ranije predlozenih, jedan od prihvatljivih nacina je i sminkanje ociju smokey eyes tehnikom.

Sto se tice ajlajnera preporucujem za dnevni izgled sminke da koristite nijanse smedje i braon boje. Mozete u zavisnosti od senki koje ste upotrebili da stavite i neku tamniju zelenu ili plavu olovku za oci.
Nocni izgled sminke upotpunite sa crnim, modro plavim ili indigo plavim ajlajnerom.
O maskarama nemam sta da dodam sem da birate one tamnije, sto bi se reklo "ugalj crne"
Obratite paznju na oblik vasih obrva. One moraju da budu prirodne, nemojte ih istanjiti, jer one su deo vaseg karaktera.
Sminkanje smedjih ociju
Sminkanje smedjih ociju karakterise se potrebom da smedje oci dobiju prodoran izgled, zato nemojte to da izgubite iz vida pri sminkanju. 


Sminkanje smedjih ociju

0 коментара :

Постави коментар