2/13/2013

Sminkanje zelenih ociju

Sminkanje zelenih ociju

sminkanje zelenih ociju

Ovaj post je namenjen svim zelenookim devojkama. Pokusacemo vam pomoci pri odabiru senki, ajlajnera i celokupne sminke za sminkanje zelenih ociju.
Pocinjemo sa osnovama.
Zelena boja ociju je vrlo izrazajna boja, zato nam treba kozmetika koja ce doprineti da oci izgledaju posebno.
Da bi oci dosle najbolje do izrazaja neophodno je koristiti nijanse koje su suprotne sa nasom bojom ociju.
  Konkretno, kao sto vecina vas zna, suprotna boja od zelene je crvena. Medjutim, crvena boja za oci nije nimalo preporucljiva i to iz vise razloga- prvo ona ocima daje umoran i cesto izgled kao da smo plakali, zato se crvena preporucuje za usne devojaka sa zelenim ocima. Naravno ukoliko usne namazete sa crvenim ili bordo karminom vodite racuna da oci tad treba da budu minimalno istaknute.
sminkanje zelenih ociju ljubicaste senke
sminkanje zelenih ociju smedje senkesminkanje zelenih ociju paleta ljubicastih boja  Zato se pri sminkanju zelenih ociju koriste ljubicaste nijanse za senke za oci. Sve od ciklama boje, purpurne, lila boje, ljubicaste, tamno ljubicaste pa cak i indigo plave.
Mozete koristiti i sve nijanse smedje i braon. Posebno ce vam istaknuti oci senke boje zlata ili one koje imaju sedefast finish. Napominjem, vodite racuna da sedefaste nijanse mogu koristiti samo devojke koje jos nisu dobile prve borice ili zene koje nisu u poznim godinama, posto takve senke za oci naglasavaju bore. Naravno, ako se ne stidite svojih bora slobodno ih stavljajte! 
sminkanje zelenih ociju zelena senka Zelenookim devojkama lepo stoje i zelene nijanse senki za oci, tada zelena boja dolazi jos vise do izrazaja. Jedino, vodite racuna pri izboru zelene boje senke, ona mora da bude slicna vasoj boji ociju.
Kao tehniku za sminkanje ociju koristite jednu od predlozenih u nasim ranijim postovima, sencenje je uvek najbolji izbor. Mozete koristiti i tehniku- sminkanje ociju smokey eyes.
Sto se tice ajlajnera, ja preporucujem koriscenje onih manje invazivnih boja za dnevni look sminke, a opet tamnije i jace boje za nocni look sminke.
Licno volim da koristim one avonove ajlajnere diamonds sa sljokicama, ja ih koristim za dnevnu varijantu, imam smedji- brown sugar koji lepo ide uz neke prljavo ljubicasto/ciklama boje. I imam sugar plum koji ide uz sve boje sljive.
sminkanje zelenih ociju crvene usnesminkanje zelenih ociju crvene usne
Ako ste se odlucili za make up koji u prvi plan stavlja vase usne, vodite racuna da je bitan i sam oblik usana pri nanosenju crvenog karmina. Nemojte se odluciti za njega ako imate tanke usne, bez obzira na cinjenicu da su vam oci zelene boje. U tom slucaju radije stavite crvenkasti sjaj za usne ako bas zelite da naglasite svoje usne.
Imajte na umu da za naglasavanje vasih zelenih ociju vrlo vaznu ulogu ima i nacin na koji ste oblikovali vase obrve. Obrve treba da vam upotpunjuju lice, one su deo vaseg karaktera zato vodite racuna da ih pravilno iscupate. O tome vise u nekim od narednih postova.
Sminkanje zelenih ociju je meni licno vrlo bitna tema s obzirom da sam i ja zelenooka tako da se nadam da sam vam priblizila ovaj nacin sminkanja, i olaksala izbor boja senki za oci.
sminkanje zelenih ociju

Sminkanje zelenih ociju


http://sminkanjeociju.blogspot.com/2013/02/sminkanje-zelenih-ociju.html

0 коментара :

Постави коментар